Exempelfiler av 3D scan

Här finns det en del filer som visar 3d skannade föremål för att ge en uppfattning om hur det 3d skannade filerna levereras. Nu kan vi även exportera stl filerna direkt in till Autodesk Inventor.

I normala fall levereras den 3dskannade datan i formatet .stl. Men med ytligare efterbearbetning går det att göra om modellen till yt-modell eller solid-modell .iges eller .step, kräver dock ganska lång arbetstid. En 2d fil i formatet .dxf är också möjligt ifall man nöjer sig med konturerna på föremålet ex en fläns med ojämnt fördelade hål. För objekt med blank reflekterande yta måste ett lager antiblänkfärg sprayas på. Den färgen är speciellt framtagen för 3d-scanning och försvinner av sig själv efter några timmar.

3dskannad fälg till mini cooper

3d scan av fälgar

10” fälg med 0.6 mm upplösning.

3d skannat en fälg till mini cooper

Ladda ned exempel i stl-format

3dscannad klädkrok

8 mm hög krok med 0.01 mm upplösning

 

Ladda ned exempel i stl-format

3d-scannad 10a

10e krona skannad med 0.01 mm upplösning

 

Ladda ned exempel i stl format

Elmotoradapter

Inläsningstid med 3D scanner. ca 5 minuter.

Ladda ned exempel i stl-format
Ladda ned exempel i igs-format
Ladda ned exempel i dxf-format

modelbil

Bentley Exp speed 8 modell i skala 1:18 var den modellen som var det första som skannades när jag kom i kontakt med 3d scanning för 12 år sedan. På den tiden tog det ungefär en dag att skanna översidan och efterarbete det skannade. Kommer jag ihåg rätt var det en GOM 3d-kamera som de använde.  Därför tyckte jag det var en lämplig sak att skanna med nya skannern. Med Handyscan 307 tog det ca en timma med skanning över och undersida och efterbearbetning.

Ladda ned exempel i stl-format

För att se fler jobb som vi gjort kan ni besöka våran Facebook sida, där lägger vi upp jobb som vi har får godkänt av kunden att lägga upp.